30 Aug Hipno-psihoterapie
Cu ce poate ajuta?
Hipnoza descrie o serie de stări naturale de conștientizare modificată (sau transă). Aceste stări hipnotice variază de la distrageri de moment până la relaxare sporită, până la stări foarte profunde de concentrare și conștientizare interioară.
Hipno-psihoterapia poate fi utilizată pentru a schimba comportamentul, atitudinile și emoțiile unei persoane. Poate fi folosit pentru a ajuta la gestionarea durerii, anxietății și a problemelor legate de stres legate de sănătate, precum și pentru a ajuta la depășirea obiceiurilor nedorite și la îmbunătățirea încrederii. Hipno-psihoterapeuții se pot ocupa și de probleme mai adânci, precum cele abordate de alte ramuri ale psihoterapiei.
Pe această pagină, vom analiza mai atent hipno-psihoterapia. Vă vom explica cu ce vă poate ajuta și cum puteți găsi un hipno-psihoterapeut în apropiere.
Ce este hipnoterapia și ce este psihoterapia?
Hipnoterapia este o formă de terapie complementară. Folosește subconștientul nostru și puterea sugestiei pentru a promova schimbarea pozitivă a gândurilor, sentimentelor și comportamentului nostru.
Psihoterapia este un tip de terapie utilizată pentru tratarea problemelor de sănătate emoțională și mentală. Adesea implică vorbirea, deși poate include și alte metode, cum ar fi arta, muzica și mișcarea.
Ce este hipno-psihoterapia?
Hipnoterapia este adesea utilizată singură, ca o simplă terapie de relaxare sau poate fi integrată cu alte forme de tratament psihologic. Această abordare integrativă este cunoscută sub numele de hipno-psihoterapie. Poate include multe aplicații terapeutice, cum ar fi:
- terapia comportamentală cognitivă (TCC)
- programare neuro-lingvistică (NLP)
- psihodinamic
- Umanist
- Gestalt
- sănătate mintală
Această abordare integrativă folosește atât hipnoterapia, cât și psihoterapia pentru a ajuta la probleme mai profunde care nu pot fi abordate numai cu hipnoterapia (cum ar fi traume sau abuzuri). Când un profesionist este hipno-psihoterapeut, înseamnă că a urmat instruire în teoria și practica psihoterapiei, precum și în hipnoterapie. Acest lucru permite profesionistului să ofere o relație de susținere și empatie cu clientul.
Există o varietate de aplicații în cadrul hipno-psihoterapiei și strategiile utilizate vor diferi, în funcție de circumstanțele profesionale și ale clientului.
Hipno-psihoterapia susține structurile terapeutice ca mediu principal pentru schimbarea pozitivă. În timp ce o abordare flexibilă este vitală, trebuie să existe egalitate în relația de lucru dintre terapeut și client. Clientul trebuie să se simtă confortabil și într-un mediu sigur, de susținere, pentru a explora și clarifica motivele pentru care se află în sesiune.
Cu ce poate ajuta?
În primul rând, hipno-psihoterapia este o metodă de tratament pentru problemele psihologice care nu pot fi ajutate numai cu hipnoterapia. Pe lângă faptul că ajută la o serie de preocupări psihologice, hipno-psihoterapia poate ajuta și la gestionarea obiceiurilor nedorite, cum ar fi fumatul . De asemenea, poate ajuta la dificultăți sociale, inclusiv încredere scăzută, atacuri de panică și fobii .
Robert Nordstrom
Posted at 10:53h, 30 AugustProin non cursus ex. Cras quis lacus imperdiet, aliquam nisi rutrum, facilisis magna. Suspendisse elit lorem, gravida sit amet nunc id, fringilla pulvinar nisl. Donec magna libero, rhoncus ac rutrum in, pretium at ante. Praesent semper ac felis sed congue. Proin tristique eros et est porta, eget imperdiet mauris commodo. Quisque elementum massa magna, nec accumsan porttitor.
Kaye Classen
Posted at 10:55h, 30 AugustEtiam a tincidunt lorem, sit amet fermentum lorem. Integer eget augue eu tortor dapibus suscipit diam vitaena.
Robert Nordstrom
Posted at 10:57h, 30 AugustAliquam in lacinia massa. Mauris tempus tortor quis urna aliquet porta. Ut tincidunt elementum sollicitudin. Donec mollis laoreet leo, porttitor fringilla elit congue id. Nulla a tempus purus. Integer maximus dignissim risus at sagittis. Nullam in leo eros turpis qua.